Syöpä on sairaus, jossa jotkut kehon solut alkavat kasvaa, jakaantua epänormaalisti ja levitä kehon muihin osiin. Ihmisen keho koostuu miljardeista soluista ja syöpä voi alkaa melkein missä tahansa kehon osassa1. Syöpä on edelleen toiseksi yleisin kuolinsyy niin meillä Suomessa2 kuin maailmanlaajuisesti3.

Syöpä aiheuttaa suuren taakan siihen sairastuneille ja heidän läheisilleen. Kehitämme jatkuvasti uusia syövän hoitomuotoja ja teemme yhteistyötä eri tahojen kanssa laajentaaksemme hoitojen saatavuutta. Tarjoamme myös laaja-alaisia tukipalveluita sairastuneille, ja teemme yhteistyötä eri potilasjärjestöjen kanssa ympäri maailmaa ymmärtääksemme entistä paremmin sekä syöpää sairastavien että heidän läheistensä tarpeita.

Kehittämällä uraauurtavia hoitoja pystymme parantamaan monien eri syöpien hoitotuloksia. Sanofi on kehittänyt uusia hoitomuotoja muun muassa eturauhassyöpään, ihosyöpään, leukemiaan ja keuhkosyöpään.

Sopeutumisopas

Jo vakavan sairauden epäilys on suuri stressin aihe ja vahvistunut tieto sairastumisesta on aina jonkinlainen järkytys. Sopeutuminen on pitkä ja monivaiheinen tie. Lähdetään yhdessä pohtimaan, miten sairastumisen tuoman kriisin käsittelyyn voi löytää työkaluja.

world-cancer-day
Maailman syöpäpäivä 2022: Syövän ja vanhenemisen yhteyden ymmärtäminen

Maailman väestö on keskimäärin vanhempaa kuin koskaan aiemmin, mikä koskee myös syöpää sairastavia.

multiple-moments
Digitaalinen valokuvanäyttely multippeli myeloomaa sairastavista

Kerromme näyttelyssä tarinat neljästä rohkeasta multippeli myeloomaa sairastavasta. Sillä diagnoosista huolimatta elämässä on koettavana paljon upeita hetkiä.

lung-cancer
Keuhkosyöpä

Keuhkosyöpä on yksi eniten syöpäkuolemia maailmanlaajuisesti aiheuttavista syövistä, ja keuhkosyöpädiagnoosiin liittyy suhteellisen korkea kuolleisuus. Syöpähoidot ovat mullistuksessa, kun alan tiedemiehet etsivät uusia keinoja taistella pahanlaatuisia syöpäsoluja vastaan.

MAT-DK-2200145