Yskä

Vilustumisoireet ilmaantuvat yleensä jo muutaman päivän kuluttua tartunnan saamisesta. Oireet tuntuvat tavallisesti pahimmilta kahden tai kolmen ensimmäisen päivän aikana. Keskimäärin vilustuminen kestää 7-10 päivää, mutta vilustuminen voi kestää myös pidempään. Yskä jatkuu tyypillisesti kaksi tai kolme viikkoa (lääkäriin kannattaa hakeutua, mikäli yskä on jatkunut kahden viikon ajan.) 

Vilustumisen yleisimmät oireet ovat: 

  • kipeä kurkku - kurkkukipu voi olla alkavan vilustumisen ensimmäisiä merkkejä,
  • vuotava tai tukkoinen nenä,
  • aivastelu,
  • yskiminen,
  • käheä ääni,
  • yleinen huono olo1.

Sanofi markkinoi useita apteekista ilman reseptiä saatavia tuotteita erilaisten yskän oireiden hoitoon. Yskän hoitoon on Suomessa saatavilla seuraavat Sanofin tuotteet: 

  • BISOLVON® ja BISOLACLAR® ovat limaa irrottavia yskänlääkkeitä, jotka ohentavat, irrottavat ja poistavat sitkeää limaa ja helpottavat liman poisyskimistä
  • SILOTOC®-liuos hillitsee kuivaa ärsytysyskää
  • BISOLDUO®-imeskelytabletti auttaa vähentämään kuivan yskän oireita ja rauhoittaa ja lievittää kurkun ärsytystä
  • BISOLNATURAL® Complete -valmiste on tarkoitettu helpottamaan sekä limaista että kuivaa yskää

 Bisolvon®

BISOLVON®

limaa irrottava yskänlääke. Vaikuttava aine bromiheksiini. Liuokset pulloissa ja tabletit yli 6-vuotiaille. Liukeneva tabletti yli 14-vuotiaille. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Apteekista ilman reseptiä.
Bisolduo®

BISOLDUO®

On CE-hyväksytty lääkinnällinen valmiste. Valmisteen sisältämät islanninjäkälä ja aluna rauhoittavat kurkkua ja vähentävät yskimisen tarvetta. Ei alle 6-vuotiaille. Keskustele käytöstä lääkärin kanssa, jos olet raskaana tai imetät. Tutustu huolella pakkausselosteeseen.
SILOTOC®

SILOTOC®

Kuivan ärsytysyskän hoitoon. Vaikuttava aine pentoksiveriini. Aikuisille ja yli 6-vuotiaille. Tilapäiseen käyttöön. Oireiden jatkuessa yli viikon ajan, ota yhteys lääkäriin. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Apteekista ilman reseptiä.
BISOLACLAR®

BISOLACLAR®

Limaa irrottava yskänlääke. Vaikuttava aine asetyylikysteiini. Poretabletti aikuisille. Ei raskauden tai imetyksen aikana. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Apteekista ilman reseptiä.

BISOLNATURAL® Complete

on CE-hyväksytty lääkinnällinen valmiste. Valmisteen sisältämät Plantago Ianceolatan polysakkaridifraktio, timjamin flavonoidifraktio ja hunaja lievittävät sekä kuivaa yskää että limaista yskää. Aikuisille ja yli 1-vuotiaille lapsille. Tutustu huolella pakkausselosteeseen.