Ruoansulatus

Ruoansulatukseen liittyvät vaivat, kuten ummetus, turvotus, ilmavaivat ja kivuliaat wc-käynnit ovat hyvin yleisiä. Melkein joka viides ihminen EU:ssa kärsii ummetuksesta1 ja Suomessa ummetuksesta kärsii noin 1–6 prosenttia terveistä aikuisista.2 

Jos suolistolla on vaikeuksia tyhjentää sisällään olevaa jätettä, on seurauksena ummetus. Useimmat ruoansulatusvaivat liittyvät tiettyihin ruokiin (vääränlainen ruoka ruoansulatusjärjestelmällesi, turhan vähäinen kuidun tai nesteen saanti), elämäntyyli (liian vähän liikuntaa) tai stressi. Tietyt, esimerkiksi kodeiinia tai rautaa sisältävät, lääkkeet voivat myös aiheuttaa ummetusta. Hyvä uutinen ruoansulatusvaivoissa on, että useimpiin ongelmiin löytyy hoitokeino elämäntapamuutoksista ja apteekista ilman reseptiä saatavista tuotteista.3 

Sanofi markkinoi useita apteekista ilman reseptiä saatavia tuotteita, joiden avulla voi lieventää ruoansulatusvaivoja, kuten ummetusta tai kiusallisia ilmavaivoja. Ruoansulatusvaivojen hoitoon on Suomessa saatavilla seuraavat Sanofin tuotteet: 


  • LAXOBERON® tuo nopean avun ummetukseen
  • LAXOSOFT® pehmentää kovan vatsan hellävaraisesti. LAXOSOFT® on CE-hyväksytty lääkinnällinen valmiste.
  • LAXOGAS® hillitsee vatsan turvotusta ja auttaa ehkäisemään ilmavaivoja. LAXOGAS® on CE-hyväksytty lääkinnällinen valmiste.
 
 
LAXOBERON®

LAXOBERON®

tilapäiseen ummetukseen. Vaikuttava aine natriumpikosulfaatti. Yli viikon jatkuvassa käytössä, alle 12-vuotiaille ja raskauden aikana vain lääkärin ohjeen mukaan. Ummetuksen pitkittyessä tulee sen syyt selvittää. Itsehoitolääke.
LAXOSOFT®

LAXOSOFT®

on CE-hyväksytty lääkinnällinen valmiste. Valmisteen pääainesosa on makrogoli, jota käytetään ummetuksen oireenmukaiseen hoitoon ja kovien ulosteiden pehmentämiseen. Valmistetta ei pidä käyttää yli 2 viikon ajan. Ummetuksen pitkittyessä tulee sen syyt selvittää. Ei alle 2-vuotiaille.
LAXOGAS®

LAXOGAS®

on CE-hyväksytty lääkinnällinen valmiste. Valmisteen pääainesosa on simetikoni, joka hajottaa vatsaan ja suolistoon kertynyttä kaasua. Ei alle 6-vuotiaille.

Apteekista ilman reseptiä. Tutustu huolella pakkausselosteisiin. Markkinoija Sanofi Oy.1 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2258300/
2 Mustajoki P. Tietoa potilaalle: Ummetus. Lääkärikirja Duodecim. 19.4.2016.
3 https://www.nhs.uk/Livewell/digestive-health/Pages/gut-health.aspx