Quick navigointivalikko :

 1. Siirry sisältöön
 2. Siirry pääosaa menu
 3. Siirry Hae työkalu
 4. Siirry ohjevalikkoon
 5. Siirry moduulit
 6. Siirry pikanäppäinten luettelo

Ohje-valikosta :

 1. Sanofi maailmanlaajuisesti |
   
 2. Sivustomme |
   
 3. Ryhmä sivustoja |
   
 4. Yhteydenotot ja lääkeneuvonta |
 5. Sivustokartta |
 6. Ohje
 1. Fonttikoko

  Pienennä fonttikokoa Kasvata fontin kokoa  
 
 

Terveytesi

Yhteydenotot ja lääkeneuvonta

Sanofi Oy

PL 505
Revontulenkuja 1
02100 Espoo
Puh. 0201 200 300

Sisältö :

Diabetes

Diabetesta sairastavien suomalaisten määrä on jatkuvassa kasvussa. Tällä hetkellä sairastuneita on jo yli 500 000.

 

Diabetes todetaan koholla olevien verensokeriarvojen perusteella. Korkeat verensokerit altistavat liitännäissairauksille, kuten sydän- ja verisuonisairauksille, diabeettiselle munuaissairaudelle sekä silmänpohja- ja hermomuutoksille.

Tyypin 1 diabeteksessa haiman insuliinia erittävät solut tuhoutuvat eikä sairauden syntyyn voi itse vaikuttaa. Tyypin 1 diabetesta hoidetaan aina insuliinilla. Suomessa on noin 45 000 tyypin 1 diabeetikkoa.

Valtaosa eli noin 250 000 diabeetikkoa sairastaa tyypin 2 diabetesta. Tämän lisäksi arviolta 250 000 suomalaista sairastaa tyypin 2 diabetesta tietämättään.

Tyypin 2 diabeteksessa perimä, elintavat ja rasvan kertyminen elimistöön johtaa oman insuliinin toiminnan heikentymiseen. Haima erittää insuliinia, mutta ei riittävästi siirtämään verensokeria (glukoosia) kudoksille. Insuliinin vaikutuksen heikkenemisen ja riittämättömän erityksen johdosta verensokeri kohoaa.

Koska tyypin 2 diabeteksen syntyyn vaikuttavat perimä ja elintavat, välttämällä ylipainoa ja liikkumalla säännöllisesti voi sairastumisvaaraa pienentää. Painonhallinta ja liikunta ovatkin hoidon perusta. Tyypin 2 diabeteksen kokonaisvaltaiseen hoitoon kuuluu verensokerin, verenpaineen ja kolesterolin samanaikainen tavoitteellinen hoito. Lisäksi osalle tyypin 2 diabeetikoista suositellaan aspiriinihoitoa verisuonitukosten riskin vähentämiseksi. Verensokeria voidaan hoitaa tableteilla ja pistoshoidolla.

FI-DM-14-01-09

Päivitetty helmikuu 03, 2014

Moduuli :