Quick navigointivalikko :

 1. Siirry sisältöön
 2. Siirry pääosaa menu
 3. Siirry Hae työkalu
 4. Siirry ohjevalikkoon
 5. Siirry moduulit
 6. Siirry pikanäppäinten luettelo

Ohje-valikosta :

 1. Sanofi maailmanlaajuisesti |
   
 2. Sivustomme |
   
 3. Ryhmä sivustoja |
   
 4. Yhteydenotot ja lääkeneuvonta |
 5. Sivustokartta |
 6. Ohje
 1. Fonttikoko

  Pienennä fonttikokoa Kasvata fontin kokoa  
 
 

Terveytesi

Yhteydenotot ja lääkeneuvonta

Sanofi Oy

PL 505
Revontulenkuja 1
02100 Espoo
Puh. 0201 200 300

Sisältö :

Itsehoito

Allergia

Allergia kehittyy elimistön immuunijärjestelmän herkistyessä aineille, jotka useimmille ihmisille eivät aiheuta lainkaan vaivoja. Allergiasairauksia pidetään nykyajan epidemiana, ja yli 20 prosentilla väestöstä on allerginen nuha, astma tai atooppinen ihottuma. Näistä kolmesta allerginen nuha on yleisin allergia.

Allergian hoito

Allergeenit aiheuttavat allergisen nuhan. Tärkeimpiä oireita ovat nenän kutina, aivastelu, silmien kutina ja vuotaminen sekä lievä tai keskivaikea nenän tukkoisuus. Oireet eivät yleensä ole hengenvaarallisia, mutta ne heikentävät merkitsevästi potilaan elämänlaatua.

Allergeeneille altistumisen vähentäminen, kuten kokolattiamaton vaihtaminen puulattiaan, ovat usein hyödyksi. Myös lääkehoitoja on saatavilla: esimerkiksi antihistamiinitabletit, silmätipat ja nenäsuihkeena käytettävät kortikosteroidit. Siedätyshoitoa voidaan harkita, jos potilaan oireet eivät pysy näillä hoidoilla riittävästi hallinnassa.

Telfast®

Telfast

TELFAST® 120 mg tabletit on tarkoitettu kausiluonteisen allergisen nuhan oireisiin. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille 1 tabletti kerran vuorokaudessa ennen ateriaa. Vaikuttava aine on feksofenadiini. Ei potilaille, jotka ovat yliherkkiä feksofenadiinille tai apuaineille. TELFAST® 120 mg –valmistetta ei tule käyttää raskauden aikana ennen lääkärin kanssa keskustelua, eikä sitä suositella käytettäväksi imetyksen aikana. Tutustu pakkausselosteeseen ennen käyttöä.

Apteekista ilman reseptiä, pakkauskoot: 10 ja 30 tablettia

 

Nasacort®

Nasacort

NASACORT® 55 mikrog/annos, 30 annosta, nenäsumute on tarkoitettu kausiluonteisen allergisen nuhan hoitamiseen yli 18-vuotiaille. Tavanomainen aloitusannos on 2 suihketta kumpaankin sieraimeen kerran päivässä. Kun allergiaoireet ovat hallinnassa, annos voidaan pienentää 1 suihkeeseen kumpaankin sieraimeen kerran päivässä. Neuvottele lääkärin kanssa, jos olet raskaana tai haluat käyttää tuotetta yli 3 kk. Vaikuttava aine on triamsinoloniasetonidi. Voi aiheuttaa allergisia oireita henkilöille, jotka ovat yliherkkiä triamsinoloniasetonidille tai jollekin muulle valmisteen aineelle. Tutustu pakkausselosteeseen ennen käyttöä.

Pakkauskoko: 30 annosta

 

Lomudal®

Lomudal

LOMUDAL® 20 mg/ml silmätipat liuos ja LOMUDAL® 40 mg/ml liuos kerta-annospipetissä on tarkoitettu silmän sidekalvon allergiseen tulehdukseen eli konjunktiviittiin. LOMUDAL® 20 mg/ml silmätipat liuos, aikuiset ja yli 4-vuotiaat lapset: 1-2 tippaa kumpaankin silmään 4 kertaa vuorokaudessa. Vaikuttava aine on natriumkromoglikaatti. Ei henkilöille, jotka ovat yliherkkiä natriumkromoglikaatille tai valmisteen apuaineille. LOMUDAL® 40 mg/ml liuos kerta-annospipetissä. Aikuiset ja yli 4-vuotiaat lapset: 1-2 tippaa kumpaankin silmään 2 kertaa vuorokaudessa. Vaikuttava aine on natriumkromoglikaatti. Ei henkilöille, jotka ovat yliherkkiä natriumkromoglikaatille tai valmisteen apuaineille. Silmätippojen käyttöön pehmeiden piilolinssien kanssa liitty rajoituksia, kysy niistä apteekista. Elleivät oireet helpotu silmätippoja käytettäessä parin päivän sisällä, on syytä ottaa yhteys lääkäriin.

Pakkauskoot: LOMUDAL® 40 mg/ml 20 ja 60 pipettiä, LOMUDAL® 20 mg/ml 5 ml ja 10 ml

 

Lomudal® Nasal

Lomudal Nasal

LOMUDAL® NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos, on tarkoitettu kausiluonteiseen ja ympärivuotiseen allergiseen nuhaan. Aikuiset ja lapset 1 suihke kumpaankin sieraimeen 2-4 kertaa vuorokaudessa. Elleivät oireet helpotu nenäsumutteella 2-3 viikon käytön jälkeen, on syytä ottaa yhteys lääkäriin. Vaikuttava aine on natriumkromoglikaatti. Ei henkilöille, jotka ovat yliherkkiä natriumkromoglikaatille tai valmisteen apuaineille. Tutustu pakkausselosteeseen ennen käyttöä.

Pakkauskoko: 15 ml

 

Päivitetty lokakuu 10, 2017