Quick navigointivalikko :

 1. Siirry sisältöön
 2. Siirry pääosaa menu
 3. Siirry Hae työkalu
 4. Siirry ohjevalikkoon
 5. Siirry moduulit
 6. Siirry pikanäppäinten luettelo

Ohje-valikosta :

 1. Sanofi maailmanlaajuisesti |
   
 2. Sivustomme |
   
 3. Ryhmä sivustoja |
   
 4. Yhteydenotot ja lääkeneuvonta |
 5. Sivustokartta |
 6. Ohje
 1. Fonttikoko

  Pienennä fonttikokoa Kasvata fontin kokoa  
 
 

Terveytesi

Yhteydenotot ja lääkeneuvonta

Sanofi Oy

PL 505
Revontulenkuja 1
02100 Espoo
Puh. 0201 200 300

Sisältö :

Sisätaudit

Kivunhallinta

Vaikea-asteisin akuutti kipu tarkoittaa tilaa, jossa potilaalla on jatkuvaa lepokipua ja liikkumisen yhteydessä vaikeaa kipua.

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu

Kun mies vanhenee, eturauhanen alkaa jostain syystä kasvaa neljänkymmenen ikävuoden jälkeen. Suurentunut eturauhanen voi ahtauttaa virtsarakon ulosvirtauskanavaa, jolloin se alkaa aiheuttaa oireita. Joka toisella 50 vuotta täyttäneellä miehellä on vähintään yksi haittaava oire. Tutkimusten mukaan 50 prosenttia noin 60-vuotiaista miehistä ja jopa 80 prosenttia noin 80-vuotiaista miehistä tarvitsee hoitoa.

Eturauhasen liikakasvun oireet ovat enimmäkseen virtsaamisvaikeuksia: virtsasuihku heikkenee eikä virtsarakko tyhjene kunnolla. Ensimmäisiä oireita on tihentynyt virtsaamisen tarve, varsinkin yöllä.

Haittaavien oireiden kanssa on syytä käydä lääkärin vastaanotolla. Eturauhanen tunnustellaan peräsuolen kautta ja verestä määritetään mahdollisesti PSA-arvo eli eturauhasen merkkiaine. Hoitona voi olla seuranta, lääkehoito tai kirurginen hoito. Useimmat potilaat voidaan hoitaa lääkkeillä. Jos lääkehoidosta ei ole apua, yleisin kirurginen toimenpide on eturauhasen höyläys.

Päivitetty helmikuu 09, 2011