Quick navigointivalikko :

 1. Siirry sisältöön
 2. Siirry pääosaa menu
 3. Siirry Hae työkalu
 4. Siirry ohjevalikkoon
 5. Siirry moduulit
 6. Siirry pikanäppäinten luettelo

Ohje-valikosta :

 1. Sanofi maailmanlaajuisesti |
   
 2. Sivustomme |
   
 3. Ryhmä sivustoja |
   
 4. Yhteydenotot ja lääkeneuvonta |
 5. Sivustokartta |
 6. Ohje
 1. Fonttikoko

  Pienennä fonttikokoa Kasvata fontin kokoa  
 
 

Terveytesi

Yhteydenotot ja lääkeneuvonta

Sanofi Oy

PL 505
Revontulenkuja 1
02100 Espoo
Puh. 0201 200 300

Sisältö :

Rokotteet

Sanofi Pasteur -liiketoimintayksikkö : rokotteet

Sanofi Pasteur on Sanofi-konserniin kuuluva rokotteisiin keskittyvä liiketoimintayksikkö, joka kehittää innovatiivisia ratkaisuja ehkäisevän terveydenhuollon tarpeisiin.

Sanofilla on pitkä kokemus rokotteiden kehittämisessä. Historiamme ulottuu 1800-luvun lopulle asti, jolloin ranskalainen Louis Pasteur etsi ratkaisua infektiotautien torjumiseen ennen niiden puhkeamista. Hän kehitti ensimmäisen rokotteen vesikauhuun.

2010-luvulla rokoteportfoliomme on kasvanut merkittäväksi maailmanlaajuisesti. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan maailmassa on tällä hetkellä 26 rokotteiden avulla estettävää sairautta. Sanofilla on rokote 20 sairautta vastaan.

Haluamme myös jatkossa omistautua sairauksia ennaltaehkäisevään työhön. Käytämme siksi rokotteiden tutkimukseen ja tuotekehitykseen yli miljoona euroa joka päivä.

Globaalit rokoteohjelmat

Rokotteilla voidaan ehkäistä monien henkeä uhkaavien infektiosairauksien puhkeamista ja leviämistä.

WHO on arvioinut, että rokotteet pelastavat maailmanlaajuisesti kahdesta kolmeen miljoonaa ihmistä vuosittain. Tautien ennaltaehkäisy on tällä hetkellä kustannustehokkain terveydenhuollon käytettävissä oleva hoitokeino.

Sanofi Pasteurin rokoteportfolio on erittäin laaja. Olemme maailman suurin kausi-influenssarokotteiden valmistaja. Vuonna 2015 toimitimme yli 220 miljoonaa rokoteannosta kausi-influenssaa vastaan.

Olemme myös maailman johtava inaktivoidun poliorokotteen toimittaja. Meillä on merkittävä valikoima lasten yhdistelmärokotteita. Olemme myös  aivokalvontulehdusrokotteen päävalmistajia. Tarjoamme lisäksi laajan rokotteiden valikoiman trooppisia tauteja vastaan (mm. vesikauhu, keltakuume, kolera, hepatiitti A ja hepatiitti B).

Polionvastaisessa taistelussa olemme olleet mukana aktiivisesti pari vuosikymmentä. Olemme kehittäneet ensimmäisen denguekuumerokotteen, joka sai myyntiluvan vuonna 2015. Vuonna 2016 käynnistimme tutkimus- ja kehityshankkeen Zika-virusta vastaan.

Sitoutumisemme terveydenhuollon kehittämiseen näkyy myös kumppanuuksissa. Kehitämme uusia rokotteita yhdessä muiden rokotevalmistajien, Bill & Melinda Gates Säätiön, Maailmanpankin, WHO:n ja Unicefin kanssa GAVI-hankkeessa (The Global Alliance for Vaccines and Immunization).

Tutkimuksesta ja tuotekehityksestä

Tieteen ja tutkimuksen ansiosta pystymme ehkäisemään monia tauteja, joista aiemmin kärsittiin. Rokotteilla torjutaan tauteja stimuloimalla kehon omaa immuunijärjestelmää. Rokotteet tulevat näin osaksi ehkäisevää, kohdennettua ja henkilökohtaista lääketiedettä.

Mikään lääke tai rokote ei ole kuitenkaan täysin riskitön. Rokotteita tutkitaan laajoissa kliinisissä tutkimuksissa, ja ne käyvät läpi viranomaisten huolellisen arvioinnin ennen kuin ne pääsevät markkinoille ja otetaan käyttöön. Rokotevalmistajat jatkavat rokotteiden turvallisuusvalvontaa yhdessä viranomaisten kanssa myös sen jälkeen, kun valmisteet on hyväksytty käyttöön.

Jos rokotteet herättävät sinussa huolta, ota yhteys lääkäriisi. Hän voi auttaa sinua arvioimaan mahdollisia hyötyjä ja riskejä.

Suomessa kansallisen rokotusohjelman tavoitteena on suojata suomalaiset mahdollisimman hyvin rokotuksin estettäviä tauteja vastaan. THL seuraa rokotuksin estettävien tautien ilmaantumista ja seuraa myös rokotusohjelman turvallisuutta.

Katso alta lista Suomessa myynnissä olevista rokotteistamme.

Rokotteet

 • Rabies-Imovax on vesikauhurokote.
 • Imovax Polio on rokote polioviruksen aiheuttamaan poliomyeliittiin eli lapsihalvaukseen.
 • Pentavac suojaa kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää, poliota ja Haemophilus tyyppi b -tauteja vastaan.
 • Stamaril on rokote keltakuumetta vastaan.
 • Tetravac on kurkkumätä-, jäykkäkouristus-, hinkuyskä- ja poliorokote.
 • VaxigripTetra kausi-influenssarokote.

VACCINES, OUR EXPERTISE

Rokotteet ovat erikoisosaamistamme: yli miljardi rokoteannosta vuosittain – immuuniteetti 500 miljoonalle ihmiselle maailmanlaajuisesti.

SAFI.SA.16.11.0549a

Päivitetty tammikuu 03, 2017